Kolači-74 recepta

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:01

Izvor je Maja-obiteljski recepti za kolače

1. BADEMOVI KEKSI

400 g brašna
100 g šećera u prahu
100 g mljevenih badema
200 g maslaca
1/2 praška za pecivo i malo naribane kore od limuna



2. BAJADERA ŠNITE

30 dag šećera prokuhati sa 1 dcl vode u vruće umiješati 12 dag margarina, 25 dag mljevenih Albert keksa, 10 dag kokos brašna i na kraju 1/2 dcl ruma. Masu metnuti na jednu oblatnu.

GLAZURA:
4 rebra čokolade rastopiti, dodati 8 dag margarina i par kapi ulja i odmah glazirati.



3. BISKVIT

5 žumanjka miješati s 5 velikih žlica šećera uz dodavanje 5 žlica vode. Kasnije dodati 5 žlica brašna i prašak za pecivo.
Razrezati na 3 dijela i filati s kremom.

KREMA:
1 margarin miješati s 25 dag šećera u prahu dok ne postane jako pjenasto, zatim u pola litre mlijeka skuhati 5 žlica brašna. Kuhati 15 minuta. Kada se ohladi pomiješati s margarinom i šećerom.




4. BISKVIT - FILA

1/2 kg jabuka skuhaj u 1/2 litre vode i 25 dag šećera, izvadi jabuke, u vodi skuhaj 1 puding (marelica) i gotov puding umiješaj s kuhanim jabukama i filaj.



5. BIŠOPBROT

6 žumanjka i 24 dag šećera miješa se sa 12 dag ulja, dodaj 3 žlice mlijeka, zatim dodaj snijeg od 6 bjelanjaka i 39 dag brašna. Sve skupa lagano izmiješati i dodati 10 dag krupno rezanih oraha, 10 dag grožđica i 2 rebra narezane čokolade za kuhanje.
Stavi u protvan i lagano peci.



6. BIŠOPBROT (MILJENKA)

6 žumanjka, 24 dag šećera miješaj s 12 dag ulja. Dodaj 3 žlice mlijeka. Napravi snijeg od 6 bjelanjaka i 30 dag brašna.

Sve skupa lagano izmiješati i dodati 10 dag oraha (rezano krupno), 10 dag rozina, 10 dag suhih smokava i 2 rebra čokolade za kuhanje izrezane na komadiće.

Gotovo stavi u modlu i lagano peci.



7. ČOKOLADNA ROLADA (NEPEČENA)

Miješaj 2 bjelanjka s 25 dag šećera pola sata. Zatim dodaj 28 dag oraha i 2 štangice ribane čokolade, zamijesi tijesto i razvaljaj po duljini.

FILA:
12 dag maslaca i 12 dag šećera miješaj i dodaj 2 kuhana pasirana žumanjka, malo ruma i malo vanilije. Ovu filu razmaži po razvaljanoj masi i zatim rolaj. Suši se dva dana na hladnom mjestu.




8. ČOKOLADNE PUSLICE

14 dag mljevenih oraha
14 dag šećera u prahu
14 dag ribane čokolade
6 dag maslaca
U zdjeli mijesiti i praviti kuglice. Peći u namazanom plehu i to najprije na laganoj vatri a kad puknu na slaboj vatri.



9. HOLANDSKE BUHTLE

70 dag brašna
kvasac
2 cijela jaja
15 dag ulja ili masti
2 pune žlice šećera
malo soli
vanilin šećer
korica od limuna
mlijeka toliko koliko se upije da bude meko

Kvasac s 1 dcl mlakog mlijeka i 2 žličice šećera staviti da malo ukisa. Sve izmiješati i staviti da se diže 1 sat. Protvan dobro namazati. Tijesto dobro razvaljati (debljine kao pispaji) i namazati s 15 dag margarina i 15 dag šećera (tučenog ili u prahu). Zatim zaviti u 2 role, sa svake strane po jednu rolu i onda ih prerezati. Rezati na komade prst debele, svaku uvaljati u ulje i složiti u 6 redova (zbijeno jedno uz drugo) i pustitit da se malo diže, dok se peć ne ugrije. Peći na umjerenoj vatri a kad se zarumene izvaditi i u svaki komad uliti po 1 žlicu mlijeka i opet staviti malo peći. Kada je gotovo posuti šećerom.

Peći oko pola sata na tem. od 200 - 300 °C.



10. JABUKOVAČA

3 cijela jaja
12 dag brašna dag šećera
malo praška za pecivo
5 velikih jabuka oguliti i izrezati na ploške, složiti u namazani pleh, posuti šećerom i cimetom, a zatim preliti smjesom od jaja, šećera i brašna.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:14; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:01

11. JAKIĆ PITA (ŽERBO)

TIJESTO:
35 dag oštrog brašna
20 dag margarina ili maslaca
1 cijelo jaje
1 vanilin šećer
1/3 kocke kvasca
3 žlice mlakog mlijeka
šećera
Tijesto podjeliti na 3 djela, razvaljati i slagati u mali protvan.

NADJEV:
20 dag oraha
20 dag šećera u kristalu i rum

Svaki od dva lista najprije namazati marmeladom od marelica a zatim posuti orasima pomiješanim sa šećerom i rumom. Protvan namazati margarinom i posuti brašnom. Peći 35 min na 180 °C. Napraviti glazuru od čokolade, rezati mlako ili hladno na male kockice.


12. JEFTINA PITA

4 jaja
30 dag šećera
10 dag mljevenih oraha
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Žumanjak miješati sa šećerom i 10 žlica hladne vode. Kada je dobro izmiješano dodati orahe, brašno, prašak i snijeg od 4 jaja. Peci na umjerenoj vatri.

KREMA:
2,5 štange omekšane čokolade
15 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 cijela jaja

Peci ma umjerenoj vatri. Kolač možeš peći i u protvanu. Prereži na pola i filaj. Gore premaži kremom i posipaj orasima.



13. JEFTINA TORTA

4 jaja
30 dag šećera
10 dag mljevenih oraha
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo

Žutanjak miješati sa šećerom, 10 žlica hladne vode, te kad je dobro izmiješano dodaj orahe, brašno, prašak i snijeg od 4 bjelanjka
Peci na umjerenoj vatri

FILA:
2 1/2 štange omekšane čokolade
15 dag maslaca
15 dag šećera u prahu 1 vanilin šećer
2 cijela jaja

Peći u protvanu, prerezati na pola i premazati filom. Gornju površinu posipati mljevenim orasima (pošto je predhodno premazana filom).


14. JOGURT KOLAČ

2 jogurta
1/2 čaše šećera
1 čaša brašna
3 čaše zobenih pahuljica (može dio grisa)
1/4 do 1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
2 jaja (za manju mjeru isto dva jaja)
rozine (može iz ruma)
ostalo po želji (razno voće, kravlji sir, limun)


15. KAKAO ŠNITE S ORASIMA

18 dag šećera
15 dag margarina
15 dag brašna
10 dag čokolade
4 jaja (žumanjka i bjelanjka posebno)
malo ruma
Staviti u protvan. Narezati 10 dag oraha ili badema. Peći na 170 °C.


16. KEKSI FINI (SREBRA)

1. NAČIN

700 g mekog brašna
300 g oštrog brašna
300 g šećera u prahu
500 g margarina
4 jaja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 kora od limuna
U pola smjese može se staviti malo kakaoa. Pleh ne mazati.


2. NAČIN

350 g šećera
350 g margarina
750 g brašna
3 cijela jaja
1/2 praška za pecivo



17. KIFLICE OD VRHNJA

1/2 kg brašna
1 prašak za pecivo
i margarin i malo soli
1 kiselo vrhnje

Umijesi tijesto stavi u hladnjak pola sata da se ohladi. Zatim izvaljaj i pravi trokute. Filaj s marmeladom ili orasima.


18. KOKOSOVI KOLAČI

1/2 kg brašna
10 dag kokosovoh brašna
2 jaja
15 dag šećera
20 dag margarina
1 prašak
korica od limuna

Dobro rukama izradi tijesto i napravi kuglice.


19. KOLAČ OD JOGURTA

1 jogurt
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
2 cijela jaja


20. KOLAČ OD MRKVE (1)

1 i pol šalica ulja
2 šalice šećera
4 cijela jaja
2 šalice brašna
pola žličice praška za pecivo
2 žličice sode
pola žličice soli
1 šalica kosanih oraha, lješnjaka ili badema
1 žličica zdrobljenog (isjeckanog) ana-nasa
2 šalice sirove ribane mrkve

Miješati ulje i šećer, dodati tučena jaja i dobro pomiješati, dodati brašno pomiješano zajedno s praškom za pecivo, sodom i soli, dodati nasjeckane orahe ili slično, ananas i mrkvu i zatim staviti na namazani veliki protvan. Peći na srednjoj temperaturi 1 sat. Može se servirati sa šlagom.
Predviđeno za 16 osoba.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:13; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:03

21. KOLAČ OD MRKVE (2)

30 dag šećera
30 dag ribane mrkve
30 dag brašna
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
1 dl ulja
malo soli


22. KOLAČ OD SIRA

1 margarin
2 veće šalice brašna
1 veća šalica šećera
2 jaja
malo soli
1 prašak za pecivo
Sve izmiješati. U sir stavi 1/2 šalice šećera, 2 jaja, vanilin šećer i koricu od limuna.
Tijesto razdjeli u 2 dijela. Stavi u vruću pećnicu.


23. KOLAČ SA SIROM

TIJESTO:
4 žumanjka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
korica ili sok od limuna
7 žlica brašna s 1/2 paketića praška za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka

Dobro izmiješaj i peci u namazanom i pobrašnanom protvanu. Kad je pečeno izreži na pola i filaj po sredini i odozgo.

FILA:
1 kravlji sir
šećera po volji
2 slatka vrhnja istuci u šlag

Dobro izmiksaj da sve postane jednolična masa.


24. KOLAČ S BRESKVAMA

Izmiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera i 2 vanilin šećera. Dodati 10 dag brašna i 1/2 praška za pecivo. Umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju 7dag otopljenog maslaca.

Lim namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti masu u lim a zatim gusto poslagati polovice bresaka. Voće može biti svježe ili iz kompota. Pečeno posuti sa šećerom.



25. KOLAČ S TREŠNJAMA

10 dag margarina
10 dag šećera
1/2 paketića praška za pecivo
25 dag brašna
3 dag badema
3 žumanjka
3 bjelanjka za snijeg
10 žlica mlijeka
šećer za posipavanje
U dobro izmiješani margarin dodaje se šećer i brašno i miješa se dok ne bude pjenasto. Dodaju se bademi, prašak i mlijeko. Jaja se tuku u čvrsti snijeg. Sve se skuha, izmiješa i stave gore trešnje. Kad je pečeno posipa se šećerom u prahu.


26. KOLAČ S VOĆEM

100 g margarina
2 žumanjka
1/4 kg šećera
1/4 l mlijeka
1/4 kg brašna
1/2 paketića praška za pecivo
limunova korica

Sve umutiti i dodati snijeg od 2 bjelanjka, razliti u pleh i pobacati odozgo voće (trešnje i sl.) i peći. Pečeno posuti vanilin šećerom i šećerom u prahu te sjeći na kocke.


27. KRAFNE

1. NAČIN

5 žumanjaka
3 jaja
malo soli
10 dag šećera
15 dag maslaca
1 kg brašna (glatko)
3/4 litre mlijeka

Umijesiti germu i pustiti da se diže dosta dugo u toploj prostoriji. Poslije dizanja tijesto istresti na pobrašnjeni stolnjak i ne valjati nego samo malo rukom izgladiti i pobrašnjenom čašom izrezati kolutove. Opet pustiti da se diže 15-tak minuta i onda peći na vrućem ulju. Kad su pečene staviti štrcaljkom unutra pekmez.



2. NAČIN

1/2 kg brašna
1 dcl ulja
5 dag šećera
1/4 l mlijeka
sol
5 žumanjaka
rum



28. KREM PALAČINKE

8 dag maslaca
5 žumanjka
5 dag šećera
5 dag brašna
korice limuna
3 dcl mlijeka
snijeg od 3 bjelanjka
vanilin šećer

Palačinke se peku samo s jedne strane i slažu jedna na drugu kao torta. Može se na kraju malo u pečnici prepeći. Posljednja palačinka se okrene tako da je pečeni dio gore.



29. KRUH OD VOĆA

30 dag brašna, 1 jaje, 4 dag masti, pola paketića praška, 15 dag rezanih oraha, 5 dag smokava, malo suhih šljiva, cimeta, korice od limuna, 1 - 1.5 žlice marmelade i mlijeka po potrebi i umijesi 2 štruce i stavi peći u namazan protvan (umjerena vatra) 1/2 sata.



30. KUGLOF (1)

1/4 kg kravljeg sira
1/8 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
3o dag brašna (20 oštro, 10 glatko)
1 prašak za pecivo
1 vanilija
5 žumanjaka
5 bjelanjaka - snijeg
rum i rozine

Peći cca 3/4 sata


31. KUGLOF (2)

4 žumanjka
14 dag maslaca
14 dag šećera
28 dag brašna
5 dag rozina
1 prašak za pecivo
šalica mlijeka
korice limuna
vanilin šećer
malo soli
snijeg od 4 bjelanjka

Peći oko 1 sat.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:12; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:03

32. KUGLOF (3)

40 g kvasca
150 g šećera
500 g brašna
2 dcl mlakog mlijeka
200 g maslaca
4 jaja
1 žličica soli
1 vanilin šećer
1/2 masti
kora od limuna
200 g grožđica
šećer u prahu

Kvasac sa žlicom šećera, brašna i malo mlakog mlijeka pomiješati. Brašno staviti u sud i pomiješati s kvascem. Postepeno dodavati mlijeko razmekšani maslac, šećer, jaja i zamijesiti tijesto. Lupati dok se ne pojave mjehurići. Dodati suhe grožđice (poparene, ocjeđene, osušene i poprašene brašnom) i lupati dok se dobro ne pomiješa.

Tijesto premjestiti u drugu posudu i ostaviti na toplom. Ponovo premjesiti i staviti u podmazani kalup. Rasti mora do 20 min. Staviti u pećnicu na 225 °C i peći do 60 min.



33. KUGLOF (KLARA)

50 dag namjenskog brašna
30 g svježeg kvasca
15 dag margarina
7 dag šećera
1 vanilin šećer
1 cijelo jaje
4 žumanjka
2 do 3 žlice ruma
korica limuna
1/4 l mlijeka
15 do 20 dag grožđica

Margarin miješajte dok se ne zapjeni o dodajte postepeno šećer, vanilin šećer, jaje, žumanjke, rum i naribanu koricu limuna, te posoljeno brašno, kvasac (kvasac,malo šećera i mlakog mlijeka ostaviti dizati 15 min) i mlijeko. Tucite tijesto dok se ne pojave mjehurići, pokrijte ga i stavite na toplo mjesto da se diže oko 50 minuta. Još jedanput istucite tijesto, dodajte grožđice i stavite u namaščen i posipan brašnom oblik za kuglof. Ostavite tijesto da se digne na 3/4 oblika i pecite na 200 °C - 50 minuta. Pečeni kolač pospite šećerom.



34. LINZER ŠNITE

14 dag brašna
8 dag šećera
10 dag margarinaa
2 žumanjka
Sve zamijesi i tanko razvaljaj i metni peći. Kad je na pola pečeno namaži pekmezom i smjesom od:
14 dag oraha
14 dag šećera
4 bjelanjaka snijega

Lagano peći do kraja.


35. LONDONER ŠNITE

1/4 kg maslaca
30 dag brašna
7 dag šećera
3 žumanjka, malo soli, malo praška za pecivo

Zamijesi tijesto, stavi u pleh i namaži pekmezom. Posebno napravi snijeg od 3 bjelanjka, umiješaj 15 dag mljevenih oraha i 15 dag šećera
Na pola pečeno tijesto namaži tom smjesom i peci do kraja.



36. MAK MIGNONI

1/4 kg šećera špinati s malo mlijeka. U to istresti 20 dag dobro samljevenog maka i malo prepržiti. Kada se ohladi izmiješa se s 20 dag dobro izrađenog maslaca, 7 žumanjaka, 7 dag badema (3 dag oguljenih sjeckanih, 4 dag samljetih). Na kraju snijeg od 7 bjelanjaka. Dodati malo mrvica, limuna, aramicina, grožđica i kandiranog voća. Dobro izmiješati i peći u namazanom protvanu. Rezati hladno te glazirati čokoladom bez šećera.

GLAZURA:
Jednu kocku umak čokolade taliti na pari, dodati žličicu ulja i malo maslaca.


37. OREHNJAČA (1)

1. NAČIN

TIJESTO:
45 dag brašna
malo soli
30 dag maslaca
3 žumanjka
10 dag šećera
3 velike žlice vrhnja
1/2 šalice toplog mlijeka
1/2 kvasca (može i malo više)

Razmutiti u malo mlijeka (2 do 3 velike žlice) i 1 žlicu šećera. Sve zamijesiti i neka "počine".

FILA:
1/2 kg oraha
1/4 l mlijeka
30 dag šećera
10 dag grožđica
malo ruma

Ugrij mlijeko i šećer. Prokuhaj orahe.Kad se ohladi dodaj grožđice i rum. Grožđice prethodno operi i namoči u toploj vodi da omekšaju.
Podijeli tijesto u tri dijela. Razvaljaj na dasci u širini i duljini pleha , namaži s filom i zarolaj. Složi u pleh.

Žumanjkom gore, a između s malo maslaca namaži da se može kasnije odvojiti. Pusti da malo odstoji i da se digne. Zatim peći na umjerenoj vatri 45 - 50 minuta. Kad se ohladi može se rezati.



2. NAČIN

TIJESTO:
50 dag oštrog brašna
25 dag margarina
1 omot kvasca
2 žumanjka
5 dag šećera
malo soli
Sve zamijesiti s mlijekom ili vrhnjem.

FILA:
1/2 kg oraha
30 dag šećera
2 žlice ruma
Napravi dvije štruce, zarolaj i premaži žumanjkom.



3. NAČIN

TIJESTO:
40 dag brašna
2 žumanjka
5 dag maslaca za u tijesto
3 dag maslaca za mazanje tijesta
6 žlica šećera
2 dag kvasca
2 dcl mlijeka
korica od limuna i malo soli

U brašno dodaj rastopljeni maslac, žumanjke, limunove korice i malo soli. Napravi tijesto uz dobro tučenje i pusti dizati 1 sat.

FILA:
40 dag oraha
10 dag grožđica
2 žlice ruma
15 dag šećera
2 dcl mlijeka
Orahe pofuri kipućim mlijekom te dodaj malo ugrijane grožđice, šećer i 2 žlice ruma.
Kad je tjesto odstajalo 1 sat, razvaljaj ga prst debelo i namaži rastopljenim maslacem i namaži filom. Omotaj i pusti da se diže 1/2 sata. Peče se oko 1 sat.



38. OREHNJAČA (2)

TIJESTO:
65 dag brašna
12,5 dag šećera
cijeli paket margarina
malo kvasca
3 šalice mlijeka (od crne kave)
malo soli, korice od limuna
2,5 jaja
Umijesiti tijesto i razdjeliti u 5 loptica

FILA:
1/2 kg mljevenih oraha
1/2 kg šećera
10 dag grožđica
2 žlice marmelade od šljiva (može ali ne mora)
ruma ili korice od limuna ili malo kakaoa
čašu kipuće vode i sve to izmiješati
Odmah filati, 1 sat neka se diže i onda peći. Između štruca stavi ulje a kad ide u pečnicu premazati odozgo s 1/2 jajeta.



39. PALAČINKE

8 dag maslaca i 5 žumanjaka - miješati
5 dag šećera
5 dag brašna (oštro)
kora limuna
3 dcl mlijeka
vanilija
5 bjelanjaka - snijeg

Peče se samo na jednoj strani i slaže kao torta jedna na drugu. Posljednja se stavi okrenuta. Može se malo staviti u pećnicu, ali ne mora.
Može se preliti s čokoladnom kremom, ali dobro je i bez kreme.



40. PARFE TORTA

3 bjelanjka tući, postepeno dodavati 10 dag šećera (ili 4 bjelanjka + 12 dag šećera). Kad je snijeg čvrst postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak uz stalno miksanje.

Zatim lagano umiješati 5 dag mljevenih oraha, 1 žlicu brašna s 1/2 praška za pecivo. Pleh podmazati i posuti brašnom, te peći na laganoj vatri u kalupu. kad je hladno stavi filu.

FILA:
10 dag šećera izmiksati s 12,5 dag maslaca i dodavati 4 žumanjka i na kraju 12 dag otopljene čokolade. Posebno tući 4 bjelanjka s 20 dag šećera. Kad je gotovo izmiješati sa žumanjcima i na kraju tučeni šlag. Gotova krema se izlije u kalup na ohlađeno tijesto, te stavi u hladnjak da stoji preko noći.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:11; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:04

41. PITA (MIRA)

30 dag brašna,
14 dag margarina,
15 dag šećera,
1/2 praška za pecivo,
1 cijelo jaje,
1 žumanjak


42. PITA OD BADEMA I LJEŠNJAKA

20 dag brašna
15 dag maslaca
1 žumanjak
4 žlice vode
sol

Umijesiti i ostavititi 15 minuta. Raspoloviti u dva dijela, razvaljati. Jedan dio u protvanu, namazati s marmeladom, premazati s nadjevom, pokriti s drugim dijelom tijesta i izbockati s vilicom.

NADJEV:
5 žumanjka s 15 dag šećera, 2 štangice čokolade, 15 dag samljevenih i poprženih lješnjaka, malo ruma, sok od 1 limuna i snijeg od 6 bjelanjaka.


43. PITA OD JABUKA (1)

1 jogurt
1 šalica (od jogurta) šećera
2 šalice brašna
1/2 šalice ulja
2 jaja
malo soli

1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer, ruma po želji i korice limuna
Sve skupa izmiješati. Polovinu mase staviti u namazan protvan i malo prepeći. Zatim staviti ribane jabuke i preko toga tijesto, te peći.



44. PITA OD JABUKA (2)

40 dag brašna
25 dag maslaca
7 dag šećera
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica ruma
1/2 paketića praška za pecivo
1 žumanjak
Maslac s brašnom "zdrobi". Umijesi tjesto i pusti stajati na hladnom 1 sat.

FILA:
oko 1 kg jabuka


45. PITA OD JABUKA (3)

50 dag brašna
45 dag margarina
malo soli
1 vanilija
1 1/2 prašak za pecivo
limun, rum
4 cijela jaja
šalica šećera od 1/2 l
1 - 2 kg jabuka

Više od pola šalice šećera ide u ribane jabuke (bez kore) i grožđice, a ostatak šećera u tijesto. Tijesto razdjeliti u 2 dijela od čega drugi dio neka bude malo manji. Staviti jabuke te drugi dio tijesta staviti odozgo. Kad je pećeno posuti šećerom u prahu. Staviti peći u vruću pećnicu.


46. PITA OD ORAHA S FILOM OD GRIZA

TIJESTO:
7 dag šećera
15 dag margarina (maslaca)
30 dag oštrog brašna
1 žumanjak
1/2 soka od limuna (malo octa)
žlica vrhnja ili malo mlijeka

FILA:
10 dag griza
1/2 l mlijeka
Skuhati i dodati u vruće:
25 dag šećera i 10 dag čokolade (ili 1 velika žlica navrh kakaoa i 3 žlice šećera. Kada se ohladi dodati:
3 žumanjka
15 dag mljevenih oraha ili badema ili lješnjaka
čašicu ruma
snijeg od 4 bjelanjka

Peći kao ostale pite.


47. PITA OD SIRA (1)

Umijesi tijesto od 25 dag brašna, 14 dag margarina, 8 dag šećera, 2 žumanjka, malo praška za pecivo i korice od limuna.

FILA:
40 dag sira, 10 dag šećera, 2 žumanjka, malo kiselog vrhnja i kora od limuna. Filom premaži tijesto i peci. Kad je 3/4 pečeno prelij sa snijegom od 4 bjelanjka, 15 dag šećera. Peci do kraja, a hladno reži.


48. PITA OD SIRA (2)

TIJESTO:
4 žumanjka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
korica limuna
umiješati 7 žlica brašna, 1/2 praška za pecivo i snijeg od 4 bjelanjka

FILA:
1 svježi kravlji sir
šećera po želji
2 slatka vrhnja istuci i promiješaj sa sirom


49. PITA OD SIRA (3)

1. NAČIN

TIJESTO:
35 dag brašna
15 dag maslaca
12 dag šećera
3 žumanjka
3 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
malo soli i korice od limuna
Od toga načini tijesto i razdjeli na 2 dijela tanko u plehu. Tada nafilaj i drugu polovicu i pokrij.

FILA:
1/2 kg sira (ne jako mokrog) pasiraj. Dugo miješaj s 15 dag šećera, 1 žlica brašna i sok od limuna. Napravi snijeg od 3 bjelanjka.



2. NAČIN

TIJESTO:
30 dag brašna
15 dlg margarina
10 dag šećera
5 žumanjaka
korica od limuna
1 prašak za pecivo

FILA:
Sir dobro izraditi (pjenasto).
2 žlice margarina
2 žlice brašna (oštrog)
15 dag šećera i snijeg od 5 bjelanjaka.



3. NAČIN

40 dag brašna (1/2 oštro 1/2 glatko)
13 dag šećera u prahu
2 žlice vrhnja
2 margarina ili maslaca
1 cijelo jaje
1 prašak za pecivo
malo soli

Izmiješaj sve zajedno i napravi dvije štručice. Izvaljaj. U sir stavi 2 jaja, žumanjak i šećer.




50. PITA OD SIRA (4)

TIJESTO:
400 g brašna
200 g maslaca
130 g šećera
1 žumanjak
1 žlica naribane kore od limuna

FILA:
400 g sira
2 cijela jaja
1 žumanjak
80 g šećera
1 žlica naribane kore od limuna
3 melike žlice kiselog vrhnja
1 velika žlica brašna

Peći pećnici 30 minuta na 200 °C.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:10; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:04

51. PLOŠKE OD KAKAOA

10 dag maslaca rastopiti (ne previše)
2 1/2 - 3 dag kakaoa
25 dag šećera
1 - 2 cijela jaja
Sve zajedno dugo miješati (3/4 sata). Lagano dodati 21 dag brašna, 1/2 paketića praška za pecivo, 2 dcl mlijeka, sasjeckanih oraha, korice od limuna i naranče. Peći kod umjerene vatre 1/2 sata. Posipati toplo sa šećerom.
Rezati kad se ohladi.



52. PRHKA OREHNJAČA

50 dag brašna (30 dag za pola smjese)
35 dag maslaca
10 dag šećera
2 žumanjka i 1 cijelo jaje
1,5 germe u malo mlijeka razmutiti
Napraviti tijesto i neka odstoji.
Razdjeliti u 3 (ili2) dijela i filaj:
50 dag oraha, 35 dag šećera, 10 dag grožđica, 0,25 l mlijeka, limunove kore i ruma.
Orahe pofuri s mlijekom, prokuhaj i kad se ohladi dodaj rum, tučeno vrhnje, šećer i grožđice.


53. PRINCES KRAFNE

Zakuhati 10 dag vode i dodati 10 dag margarina. Kad prokuha dodati 16 dag brašna i na laganoj vatri prokuhati (izmiješati) 1 min. Nakon toga dignuti tijesto, staviti na dasku i dodavati, tući 1 po 1 jaje (ukupno 4). Jaja trebaju biti svježa. Zatim treba na protvan staviti s malom žličicom 24 krafnića i peći na sasvim zagrijanoj peći 20 minuta. Vruće razrezati polovicu sa strane i puniti kremom. Odozgo posuti sa šećerom u prahu i vanilijom. Protvan ne treba mazati.

KREMA:
Malo više od 1/2 l. mlijeka zakuhati. 2 žumanjka stući s 2 žličice šećera, dodati 2 žlice brašna te izmiješati dodajući malo toplog mlijeka. Kad se dobro zamuti izliti u kipuće malo zašećereno mlijeko i na laganoj vatri miješati dok se ne zgusne. Kada se ohladi dodati 2-3 kapljice ruma. Nakon toga krafne se mogu puniti s kremom.


54. PUNČ KOCKE

4 žumanjka
20 dag šećera
15 dag maslaca

Pjenasto miješaj. Dodaj 20 dag brašna, 17 dag oraha, 1 žlica kakaoa, 1/2 praška za pecivo, 2 dcl mlijeka. Snijeg od 4 bjelanjka. Kad je pečeno, vruće se polije s 20 dag šećera ukuhanog u 2 dcl vode i 1/2 dcl ruma.

GLAZURA:
3 štange čokolade
3 žlice šećera u prahu
3 žlice vode
Kuhati, umiješati maslac u toplo i na hladno preliti.


55. ROLADA

4 jaja
na svako jaje 3 dag brašna, 3 dag šećera
vanilin šećer
korica od limuna
Jaja i šećer dobro tući 1/4 sata i dodati brašno. Smjesu iskrenuti na namazani papir i peći na umjerenoj vatri. Kada je na polovinu pečeno namazati orasima ili bademima, zarolati po dužini i staviti da se peče još 5 minuta.


56. RUŽE OD ORAHA

TIJESTO:
30 dag oštrog brašna
1/2 kockice kvasca
2 žlice šećera
1 velika šalica hladnog mlijeka

Zamijesiti i razvaljati na veličinu nešto veću od protvana.

FILA:
15 dag mljevenih oraha pomiješati s rastopljenim maslacom (15 dag) i 15 dag šećera (kristal). Dodati malo ruma i korice limuna.

Filom namazati tijesto i zavaljati u štrucu. Rezati na šnite i stavljati ih u protvan a zatim ostaviti 3/4 sata da se diže. Peći na 150 °C 20 do 25 minuta. a zatim izvaditi i poprskati s rumom pomiješanim sa šećerom i mlijekom (5 velikih žlica ruma, 3 žlice šećera i ostatak do 1/4 mlijeka). Vratiti u pećnicu da se dopeče (samo nekoliko minuta).

Rezati mlako ili toplo, posuti šećerom u prahu.



57. SEDMO NEBO

Oblatnu izrezati u obliku protvana. Hrapava strana treba biti okrenuta prema gore kao baza.

4 žumanjka, 18 dag šećera miješati, dodati 1 1/2 žlicu brašna s malo praška za pecivo i 16 dag mljevenih oraha. Polako dodati snijeg od 4 bjelanjka.
Masu staviti na oblatnu i peći na cca 200 °C.

NADJEV:
20 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
1 žumanjak
malo prave crne kave kuhane, s još malo mljevene kave. Dobro izmiješati, namazati na hladno tjesto. Posipati mljevenim orasima.


58. SRNEĆI HRBAT

150 g maslaca ili margarina
175 g šećera
4 jaja
100 g naribane čokolade
150 g brašna
1 vrećica pudinga od čokolade u prahu
2 ravno pune žličice praška za pecivo
1/8 litre mlijeka
100 g mljevenih lješnjaka
glazura od čokolade
125 g uzdužno narezanih badema

Maslac ili margarin pjenasto izmiješati i polako dodavati šećer, jaja i ribanu čokoladu. Brašno prosijemo zajedno s praškom za pecivo, a prašak za puding pomiješamo s hladnim mlijekom. Smjesi od maslaca, jaja polako dodajemo naizmjenično mješavinu brašna i mlijeka s pudingom a na kraju dodajemo i lješnjake. Ovo tijesto stavimo u podmazani kalup za srneći hrbat. Peče se 55 do 65 minuta na 175 do 190 °C. Kad se ispeče ostavimo da odstoji 10 min. prevučemo glazurom i utaknemo uzduž narezane bademe.


59. SRPANJSKI KOLAČ

4 jaja
30 dag šećera
10 dag oraha
20 dag brašna
1/2 praška za pecivo
10 žlica vode
Dobro izmiješati žumanjke i lagano dodati orahe, brašno i prašak za pecivo.

FILA:
1/2 l mlijeka
4 žlice oštrog brašna
vanilin šećer
Izmiješati 20 dag šećera s 20 dag margarina i pomiješati s kuhanom kremom kada se ohladi.


1. DODATAK

Umjesto 4 jaja stavi barem 6. Dodaj malo mrvica okupanih u rumu i peci na srednje do lagane vatre (100 - 150 °C) otprilike 40 - 45 minuta.


2. DODATAK

Pofuirti 15 dag oraha s malo vrućeg mlijeka, dodati 1 kavenu žličicu kave, 3 - 4 žlice šećera, 1 žumanjak i 10 - 15 dag maslaca. (budući da je kolač srpanjski a ne siječanjski bolje manje). S time nafilati gornji kat.


60. ŠTANGICE OD ORAHA

Izmiješaj 20 dag mljevenih oraha, 8 dag mljevenih keksa, 10 dag šećera u prahu, 1 cijelo jaje i jedan žumanjak. Razvaljaj i namaži glazurom.
Za glazuru 1 bjelanjak dobro umuti s 10 dag šećera u prahu.
Isjeci štangice i peci (zapravo suši) na veoma blagoj vatri (do 100 °C) da glazura ostane bijela.


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:09; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:06

61. TITOVE ŠNITE

TIJESTO:
4 žumanjka
20 dag šećera
1/2 praška za pecivo
4 žlice jake kuhane kave (gorke)
10 dag mljevenih oraha
5 bjelanjaka (snijeg)
1 žlica brašna

Izmiješati i ispeći.

KREMA:
3 dcl mlijeka i 3 žlice brašna kuhaj i ohladi. Dobro izmiješaj 20 dag margarina, 15 dag šećera u prahu, 1 žumanjak i 1 vanilin šećer. Pomiješaj dobro s kuhanim mlijekom i brašno.

GLAZURA:
4 rebra čokolade rastopi s 8 dag margarina i par kapi ulja.



62. TORTA OD ANANASA (1)

TIJESTO:
(6) 4 žumanjka
(25) 16,5 dag šećera
Dobro izmiksati
(1,5) 1 dcl vruće vode
(25) 16,5 dag oštrog brašna
na vrh noža praška za pecivo

Pomalo uz miksanje dodavati
(6) 4 bjelanjka, snijeg, polako umiješati na kraju. Peći u namazanom i nabrašnjenom plehu. Staviti u vruću pećnicu i peći na srednjoj vatri. Kad je gotovo ugasiti pećnicu, otvoriti je ali ostaviti tortu u pećnici.
Obavezno istresti na dasku kad je mlačno.

FILA:
(25) 12,5 dag maslaca
(30) 15 dag šećera u prahu
Dobro izmiksati(4) 2 cijela jaja
Dodati:
(30) 15 dag mljevenih oraha
(2) 1 malu konzervu sjeckanog ananasa, višnja, ribizl ili drugo voće.

Biskvite razrezati i dobro nasaftati sokom od ananasa, limuna i drugog voća.
Filati.


63. TORTA OD ANANASA (2)

BISKVIT:
6 jaja
25 dag šećera
25 dag oštrog brašna
1 dcl vruće vode
malo praška za pecivo
Peći na 180 °C a nakon 5 minuta smanjiti. Peći 30 minuta ukupno a 10 minuta hladiti u zatvorenoj pečnici.

NADJEV:
konzerva ananasa (sokom natopiti biskvit a kriške narezati na sitno)
12,5 dag maslaca
15 dag šećera u prahu
2 cijela jaja
15 dag mljevenih oraha (lješnjaka, badema)


64. TORTA OD BADEMA

1. NAČIN

TIJESTO:
1 jaje i 8 žumanjaka
30 dag šećera
25 dag badema
5 dag mrvica
8 bjelanjaca - snijeg
Ispečeno rezati u 3 dijela

FILA:
2o dag maslaca
15 dag šećera /miješati
15 dag prženih badema
1/2 dcl kave
1 dcl tučenog vrhnja


2.NAČIN:

TIJESTO:
7 bjelanjaka - snijeg
20 dag šećera
20 dag badema

Lagano peći u više dijelova.

FILA:
20 dag maslaca
4 žumanjka
15 dag šećera
2-3 žlice kuhane kave



65. TORTA OD ČOKOLADE (1)

6 žlica šećera
6 žumanjka
4 table rastopljene čokolade (oko 20 dag)
4 ravne žlice brašna
1 žlica mrvica prelivenih rumom
snijeg od 4 bjelanjka

Kada je pečeno filati s 25 dag izmiješanog maslaca kome su dodane 3 table rastopljene čokolade.


66. TORTA OD ČOKOLADE (2)

6 žlica šećera s 6 žumanjaka -miješati
4 table čokolade rastopiti (od 20 dag)
4 ravne žlice brašna
6 bjelanjaka -snijeg
1 žlica mrvica prelitih rumom

FILA:
25 dag maslaca
šećera po ukusu
4 žumanjka
3 table rastopljene čokolade


67. TORTA OD NARANČE

Dobro miješaj 8 žumanjaka i 25 dag šećera. Dodaj 25 dag samljetih oraha, 2 štangice ribane čokolade, 2 žlice prezla, 2 veće naranče nasijeci zajedno s korom na sitne kockice. Na kraju snijeg od 8 bjelanjaka.

Peci na foliji u "tortenreifu" ili u "reriknu". Hladnu prevuci čokoladnom glazurom.

PRELIV:
4 rebra čokolade s malo vode prokuhaj, dodaj kocku maslaca i malo ulja. Malo miješajući ohladi i tek onda glaziraj.


68. TORTA OD SIRA

1 kravljeg sir pasirati
5 žlica šećera
sok od 3 limuna
2 šlaga (pjena)
5 žlica želatina
1 kutija Oetker biskvita

Fila se stavi na biskvit i u frižider


69. TORTA S LIKEROM OD JAJA

Ispeci biskvitnu podlogu od 2 jaja.

FILA:
250 g maslaca ili margarina
3 žumanjka
2 paketića vanilin šećera
80 g šećera u prahu

Sve dobro pjenasto izmiješati. Lagano uz stalno miješanje dodati oko 4 dcl likera od jaja, 7 listića ili 1,5 paketića želatine potpuno otopiti u malo vode (može se lagano zagrijati uz neprekidno miješanje), te dodati u gornju smjesu.

2 čaše slatkog vrhnja istuci u čvrsti snijeg, te uz lagano miješanje dodati u predhodnu masu.

Biskvitnu podlogu sraviti u čvrstu formu za torte promjera 22/23 cm te po rubu složiti rolice holipa vafla. U ovako složenu formu usipati izrađenu masu i površinu poravnati nožem. Na površini posipati čokoladne mrvice.

Tortu ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata a još je bolje preko noći. Servirati hladno.


70. VANILIJA KIFLE (1)

35 dag brašna
20 dag margarina
8 dag šećera u prahu
10 dag oraha
1 bjelanjak


Zadnja promjena: dany; 29.04.09 13:08; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by dany on 29.04.09 13:07

71. VANILIJA KIFLE (2)

TIJESTO:
12 dag maslaca
10 dag oraha
7 dag vanilin šećera
25 dag brašna
1 bjelanjak
Male kiflice peći na umjerenoj vatri


72. ZVJEZDICE

Umijesiti slatko tijesto od 30 dag brašna i 2 male žličice praška za pecivo, 1 jaje, 15 dag margarina, 10 dag šećera i vrećica vanilin šećera.

Tijesto razvaljati i izrezati oblikom zvjezdice. Pečene premazati marmeladom. Spojite 2 i 2 i uvaljajte u šećer pomiješan s vanilin šećerom.



73. ŽUTA PITA

TIJESTO ŽUTO:
3 cijela jaja
20 dag šećera
20 dag brašna
1 prašak
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka

TIJESTO CRNO:
Isto kao žuto samo dodaj 3 žlice kakaoa.

KREMA:
1/2 litre mlijeka.
U 2 dcl mlijeka izmiješati 3 pune žlice brašna te ukuhati u preostalo mlijeko. Dok se to kuha izmiješaj 1 margarin sa 25 dag šećera u prahu, dodaj 1 vanilin šećer te to dodaj ohlađenoj masi i izmiješaj mikserom.


74. ŽUTE ŠTANGICE

Miješaj 15 dag maslaca i 15 dag šećera da bude pjenasto. K tome dodaj korice od limuna i naranče, malo kave, vanilin šećer, 7 dag brašna, 15 dag mljevenih oraha i snijeg od 4 bjelanjaka. Sve dobro promiješaj i metni peći. Prije toga pleh dobro ali malo namaži s masti i posipaj brašnom. Peci polagano. Pečeno ohladi.

FILA:
Miješaj 4 žumanjka i 12 dag šećera da bude pjenasto te stavi na masu koja je već pečena. Kada je sve skupa hladno neka se 1 dan suši.

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007

dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 39
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumj.biz

[Vrh] Go down

Re: Kolači-74 recepta

Postaj by Sponsored content Today at 9:44


Sponsored content


[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.